Jumping Lummen pakt uit met Masters voor zevenjarige springpaarden

Jumping Lummen staat terug op de kalender. Het team is gemotiveerder dan ooit en plant een internationale springtour van 28 april tot en met 8 mei 2022. Daarbovenop pakken ze nu ook uit met een Masters rubriek voor de zevenjarige paarden.

Volgens de getrouwe traditie zet de organisatie van jumping Lummen een kampioenschap op poten voor de zevenjarige paarden van 5 tot en met 8 mei. Omdat het zal plaatsvinden aan het begin van het seizoen starten ze de kwalificaties van de Masters op 1.30m en trekken ze die hoogte op naar 1.40m op de finale van zondag. In die finale kan er bovendien maar liefst 20.000 euro aan prijzengeld gewonnen worden in deze Masters. De week voordien kan er ook getraind worden op alle hoogtes zodat ook de meer onervaren zevenjarige paarden hun intrede kunnen maken op Jumping Lummen.

Natuurlijk is er ook op zaterdag 7 mei de Derby of Flanders. Vervolgens komt er tijdens de Euregio op zaterdag 14 mei nog een Derby bij kijken over de hoogte van 1.30m. “We moeten de tradities in ere houden op Jumping Lummen”, aldus de organisatie.

Uitkijken dus naar Jumping Lummen 2.0, vanaf 28 april.

bron: equnews.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top